VINYA
Viticultura basada en els principis de la mínima intervenció.
"D'aquesta fenedura neix el pètal que acull la llavor alada i es propaga."
Cultivem una finca d'una hectàrea a Ullà, sota el Coll de la Creu al Massís del Montgrí (Baix Empordà) i ho fem en coplantació varietal, una de les principals característiques de la viticultura mediterrània antiga i en policultiu amb l'olivera.
És un terrer d'argila i pedra calcària orientat en una exposició sud-sud-oest i a una alçada d'entre 30 i 40 metres sobre el nivell del mar que el tenim a una distància de 6,3 Km.
Utilitzem només adobs orgànics i no apliquem herbicides mantenint la coberta vegetal espontània el màxim de temps possible..
Respectem la vida.
La vinya es beneficia del sol de pedra calcària i argila per produir vins amb la més pura expressió mediterrània.
Des del 2016 cultivem la vinya sota criteris biodinàmics i ens basem en la fitoteràpia per prevenir les malalties dels ceps.
Segons les condicions climàtiques de l'any apliquem infusions o bé decoccions de diferents plantes com l'ortiga, la cua de cavall, la camamilla, la dent de lleó, la sàlvia, l'all salvatge, ...
Durant la primavera i l'estiu els treballs en verd són rigorosos. El rendiment per cep difícilment supera el quilo de raïm.
La verema és manual en caixes de 10 kg i fem diferents passades per cada cep depenent del vi on ha d'anar destinat cada raïm segons el seu grau de maduració.
Nuevo párrafo