VINYA

VINYA


Viticultura basada en els principis de la mínima intervenció.


Només de raïms sans se'n poden obtenir mosts que en fermentar esdevinguin vins que expressin la singularitat del Montgrí.


"D'aquesta fenedura neix el pètal que acull la llavor alada i es propaga."




Cultivem una finca d'una hectàrea a Ullà, sota el Coll de la Creu al Massís del Montgrí (Baix Empordà) i ho fem en coplantació varietal, una de les principals característiques de la viticultura mediterrània antiga i en policultiu amb l'olivera.

És un terrer d'argila i pedra calcària orientat en una exposició sud-sud-oest i a una alçada d'entre 30 i 40 metres sobre el nivell del mar que el tenim a una distància de 6,3 Km.



Utilitzem només adobs orgànics i no apliquem herbicides mantenint la coberta vegetal espontània el màxim de temps possible..

Respectem la vida.

La vinya es beneficia del sol de pedra calcària i argila per produir vins amb la més pura expressió mediterrània.

Des del 2016 cultivem la vinya sota criteris biodinàmics i ens basem en la fitoteràpia per prevenir les malalties dels ceps.

Segons les condicions climàtiques de l'any apliquem infusions o bé decoccions de diferents plantes com l'ortiga, la cua de cavall, la camamilla, la dent de lleó, la sàlvia, l'all salvatge, ...



Durant la primavera i l'estiu els treballs en verd són rigorosos. El rendiment per cep difícilment supera el quilo de raïm.





La verema és manual en caixes de 10 kg  i fem diferents passades per cada cep depenent del vi on ha d'anar destinat cada raïm segons el seu grau de maduració.


Share by: