CELLER

CELLER


Vinificacions basades en els criteris de la mínima intervenció.


Les fermentacions s'inicien de manera espontània amb els llevats procedents de la pròpia vinya.


"Reclama'm com ho fa el torn  a l'argila i serem la inèrcia que cisella el bes abraçant d'una àmfora"







           Embotellem el Montgrí







En el cas dels vins negres i dels vins blancs brisats, la fermentació es fa conjuntament amb la maceració de les pells i amb l'enfonsament dels barrets manualment i sense remuntats.

Aquests enfonsaments els fem més sovint al principi i els anem espaiant a mida que avança el procés fermentatiu.

El temps de contacte amb les pells varia per a cada vi i vidrà marcat pel que determina la natura, perquè sempre és l'anyada climàtica qui marcarà tot el procés d'elaboració.

D'aquest procés en deriva la capacitat de guarda que tenen els nostres vins.




Un cop acabada la fermentació els vins es deixen en repòs amb les seves mares  durant l'hivern perquè s'estabilitzin de manera natural i evitant els trasbalsos . D'aquesta manera els vins guanyen en harmonia i complexitat.



Vins que combinen l'elegància amb la complexitat aromàtica i que tenen un gran potencial d'envelliment.




Les vinificacions en gerres d'argila permeten conservar la puresa, la tensió i la vivacitat dels vins. Per això treballem amb diferents gerres i de diferents coccions.


El premsat el fem de manera molt suau, lenta i progressiva.



Embotellem sense clarificar ni filtrar en conjunció amb els cicles lunars i mirant de conservar una part del CO2 generat durant la fermentació. Aquest protector natural ens permet afegir una quantitat molt baixa d'anhídrid sulfurós.


Share by: